Primaloft — kas tai ir ką svarbu žinoti?

Primaloft pamušalas

Primaloft vardą turbūt teko girdėti kiekvienam aktyvaus laisvalaikio megėjui. Kiekvieną rudenį pasipila žvejybos parduotuvių skelbimai apie pasipildymą Primaloft produktais. Bet ne visi Primaloft pamušalu užpildyti rūbai turi vienodas savybes. Pakalbėkime apie Pirmaloft pamušalo rūšis ir kaip išsirinkti sau tinkamą rūbą.

Šiek tiek istorijos

Primaloft pamušalas 1983 metais buvo išrastas su JAV kariuomenės iniciatyva, jiems siekiant sukurti sintetinę medžiagą kuri sušlapusi neprarastų savo termoizoliacinių savybių. Iki tol striukėms naudotas žąsies pūkų pamušalas puikiai šildė tol, kol buvo sausas, tačiau yra niekam tikęs šlapiomis sąlygomis. 

Dabar jau galime sakyti, kad Primaloft experimentas pavyko. Net kiaurai permirkus Primaloft medžiaga išsaugo daugiau nei 90% termoizoliacinių savybių, o jos panaudojimas išplito kone visose aktyvaus laisvalaikio lauke srityse, ne išimtis ir žvejyba.

Ji vertinama ir dėl to, kad yra itin lengva ir nesunkiai susispaudžia, todėl net itin šiltą striukę su Primaloft pamušalu nesunkiai galima sutalpinti į nedidelį kelioninį maišelį ar krepšį.

Primaloft Gold, Silver, ar Black?

Vien žinoti, kad rūbas turi Primaloft pamušalą neužtenka. Patys svarbiausi faktoriai yra — kokios rūšies ir koks kiekis Primaloft buvo panaudota siuvant rūbą. 

Kiekis matuojamas svoriu kvadratiniam metrui paviršiaus ploto. Kone dažniausiai naudojamas 60g/m2 ir 80g/m2 pamušalas, bet rinkoje įmanoma rasti ir 200g/m2 siekiančio Primaloft pamušalo. Kuo didesnis Primaloft kiekis — tuo rūbas šiltesnis, tačiau ir storesnis audinys.

Kitas, turbūt dar svarbesnis dalykas — koks Primaloft pamušalas buvo naudotas. Nors Primaloft kolekcijoje jų yra ir daugiau, žvejybinėje aprangoje naudojami trys pagrindiniai Primaloft tipai:

  • Primaloft Gold — pats šilčiausias, tačiau ir brangiausias Primaloft produktas. Dažnai naudojamas norint išlaikyti šilumą sėsliomis sąlygomis arba siekiant sukurti itin lengvą ir ploną aprangą aktyviai žvejybai. 60g/m2 Primaloft Gold turi panašų efektą kaip 80g/m2 Primaloft silver;
  • Primaloft Silver — kone dažniausiai naudojamas Primaloft pamušalas, kiek pigesnis, tačiau vis tiek turintis puikias termoizoliacines savybes. Itin dažnai žvejybinėje aprangoje naudojamas 80g/m2 Primaloft Silver pamušalas. Su juo pagamintos striukės puikiai tiks žvejojant net ir spaudžiant šaltukui;
  • Primaloft Black — pati šalčiausia Primaloft versija, dažnai naudojama kasdieniams rūbams gaminti. Taip pat geras pasirinkimas žvejybai akstyvą rudenį, vėlyvą pavasarį, ar net vėsesniems vasaros vakarams. Žiemą gali būti naudojamas nebent kaip vidurinis sluoksnis, arba tuo atveju, jeigu naudojama 100+g/m2 Primaloft Black medžiaga.
Primaloft striukė su kapišonu Dakota Traper Dood

Kaina

Daug kas galvoja, kad Primaloft yra ne tik išskirtinės kokybės, bet ir aukštos kainos ženklas. Taip yra todėl, kad Primaloft naudoja didžiausi vardai, tokie kaip Simms, Patagonia, ar The North Face. Nepaslaptis, kad jų produkcija yra ganėtinai brangi, todėl pirkėjams sudaromas įspūdis, kad Primaloft yra prabangos prekė.

Tačiau tai ne visai tiesa. FlyToTie parduotuvėje galite rasti Traper gamybos striukių su Primaloft pamušalu už tikrai įkandamą kainą. Pavyzdžiui, Traper Dakota striukė su 80g/m2 Primaloft Silver pamušalu kainuoja vos 110 eurų, o jeigu renkatės alternatyvą be kapišono, galite sutaupyti dar kelis eurus ir įsigyti striukę už 103 eurus.

Lyginant su didžiausių gamintojų kainomis už panašią produkciją — Traper produkcija daugiau nei dvigubai pigesnė, o medžiaga, suteikianti striukei jos savybes — ta pati. Tad, nesivaikantiems brangių vardų, bet norintiems mėgautis Primaloft teikiamu komfortu pasirinkimo tikrai yra.

Šiai dienai FlyToTie parduotuvėje esantis Traper prekių pasirinkimas ribotas, tačiau nuolat darome užsakymus, todėl galite susisiekti su mumis, jei norite Primaloft striukių, kelnių, kostiumų, ar kitų prekių iš Traper.

Susisiekti galite rašydami info@flytotie.com 

Traper prekių katalogos galite rasti www.trapersiedlce.pl/ 

Panaudojimas

Yra du populiariausi Primaloft rūbų panaudojimo tipai — viršutiniam sluoksniui ir viduriniam sluoksniui

Dėl savo savybių Primaloft labiausiai vertinamas kaip vidurinis sluoksnis. Itin lengva ir plona medžiaga leidžia ant viršaus užsidėti lietaus nepraleidžiančią striukę be jokio diskomforto. Primaloft ir vandeniui nelaidžios membranos kombinacija yra kone šilčiausias būdas apsirengti aktyviai žvejybai.

Primaloft taip pat gali būti naudojamas kaip viršutinis sluoksnis, tačiau svarbu žinoti, kad pati Primaloft medžiaga nėra atspari vandeniui. Tai reiškia, kad nors Primaloft ir išlaiko savo termoizoliacines savybes kai sušlampa, tačiau pamušalas paleidžią vandenį ir nesustabdys nuo sušlapimo pilant stipriam lietui.

Beveik visos Primaloft striukės yra dengamos DWR hidrofobine danga, tačiau ji su laiku nusidėvi, o net ir kai yra nauja, apsaugo nuo lengvo lietučio, bet tikrai ne nuo stiprių liūčių.

Jeigu norite, rinkoje rasite ir “du-viename” variantų. Striukų, kurių išorinė danga visiškai nelaidi vandeniui ir vėjui, o vidinė dalis pašiltinta Primaloft. Būtent tokia yra Traper Utah Insulated striukė, kurios viduje 80g/m2 Primaloft Silver, o išorėje kvėpuojanti ir visiškai vandens nepraleidžianti Hydro-Tec danga.

Su tokia striuke liksite nei sušlapsite, nei sušalsite. Tačiau dalis žvejų vis dar mėgsta “sluoksniuoti” dvi atskiras striukes, kadangi tai leidžia geru oru mėgautis vien Primaloft striuke, lyjant užsidėti lietui nelaidžią striukę ant viršaus, o vasarą, kai nereikia šildančių striukių, naudoti tik išorinę membraninę striukę.

Primaloft striukė Traper Utah

Primaloft — industrijos lyderis ar tik geras vardas?

Primaloft rūbai be jokios abejonės yra vienas iš geriausių pasirinkimų aktyviam laisvalaikiui. Žinodami aukščiau pateiktą informaciją galėsite tinkamai išsirinkti sau Primaloft striukę ar kitą rūbą. 

Svarbiausia — žinoti, kad Primaloft tipai turi skirtingas paskirtis ir tai, kad tikrai nebūtina mokėti kelių šimtų eurų norint įsigyti gerą rūbą su Primaloft pamušalu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *